12.5.27

60 Minit Bersama Menteri

Mlm td tertengoklah 60 Minit Bersama Menteri. Tapi dah agak lewat. Tinggal dlm 20 minit lg je. Tapi aku best(menyampah pun ada) ngan jawapan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Menteri Agama kita la)

   apa tindakan kerajaan dengan byknya org memohon untuk murtad? – itu hanya permohonan shj. Tak lulus maka dia tak murtad.
Woi! Itu atas kertas. Dia amik borang nak tukaq pun kira murtad dah. Kan dah ada niat nak murtad!


Kerajaan banyak melaksanakan amar ma’ruf tapi tak banyak nahi mungkar – kerja nahi mungkar ni bukan hanya kerja kerajaan.
Org kampung  & ibu bapa juga bertanggungjawab. Sapa yg
meluluskan lesen arak judi? Pak menakan hang? Sapa yg meluluskan konsert Sure Haram (la ni Jom Haram? TV3 ka?




Islam Hadhari apa kalu luluskan lesen arak? – Ooo Malaysia negara majmuk. At least hadkan tempat membeli arak tu pd bukan islam shj.


Selebihnya Sahibus Samahah(coz
jd menteri Agama) byk bermain ngan istilah Arabic. Sederhana la, moderat la &
bla2. Satu lg yg kerap disebut aaaa, aaaa & aaaa.


Kalu byk sebut benda nih u tandanya tak de point nak jawab/takde preparation. Apa la. Kan dah level Sahibus Samahah dah. Guna la ayat quran byk ckit.


p/s: Aku rasa moderator nih (datok
Annuar apa tah)mmg geng islamik gak. Berdasarkan cara dia cara tanya Sahibus
Samahah
& harapan dia agar masjid akan jd pusat perkembangan ilmu &
masyarakat bukan semata2 diimarahkan pada hari jumaat & Solat Raya. Wallahua'lam

ليست هناك تعليقات: