16.12.26

Catatan Ziarah

Ptg kemarin 15/1/05 pi ziarah rumah SAA(nick name) kat Bukit Panchor.Saje je. Syg excited nak gi coz dulu time sayang beranak depa mai ziarah depa excited sgt. So kami (aku,syg & habibi bunaiya) pi la rumah depa. On the way nak sampai rumah SAA bunaiya teriak tak henti2. Sampai kat rumah SAA bleh plak stop.Aik! Ada sesuatu nak tunjuk kot.

SAA menyambut dengan 4 org anaknya. 2 lelaki 2 pompuan. Lelaki, pompuan, lelaki & pompuan(2x karang bunga?). Wife dia turun(rmh 2 tingkat) pas tu. Dia sekrg dah 36 week of pregnant.

Banyak la perkara disembang. There's a few things yg menarik hati kami. Anak2 dia tak bergaduh cam anjing ngan kucing. Boleh plak bermain ngan bunaiya sementara kami berempat makan goreng pisang. Sayang plak bila balik cite pasai abg dia tegur adik dia yg seluar dia terdedah(terlondeh) aurat. Mulanya abg cuba membetulkan seluar adik."Apa nih?' tanya adik. Shhh! jangan cakap2 kuat2. Pi betui dlm bilik. Malu kat makcik nih. Sayang hanya tersengih je..

Masa kami nak makan adik dia yg paling kecik merengek nak pi makan sama. Ummi dia tak bg. Suruh tunggu dulu. Yg bestnya adik kecik tu taat & terus main ngan abg2 kak dia tuh.



komen:

aku tak pernah jumpa(kecuali satu nih) yg anak2 camnih. Mai salam ngan tetamu yg mai. Boleh main ngan baby(tanpa bimbang depa bersikap brutal dsbgnya). Ishk! bleh kata berkenaan sungguh la. Tgk anak2 ni. Inipun hasil didikan Ummi & Abinya.

Dlm keta masa nak balik syg fire aku. SAA panggil wife dia sayang. Alamak! aku pun lama dah tak panggil sayang kat dia since dpt bunaiya nih. Pas nih kena panggil sayang balik.

Ini merupakan cabaran buat kami mendidik bunaiya lebih baik dr anak2 SAA & wifenya

 


glosari

depa-mereka       habibi-buah hati        
bunaiya- anak/baby

 

هناك تعليقان (2):

Naim يقول...

i. anak kembar ke? :P
---------------------
ii. haha....mmg patut la panggil nama yang disukainya.

~ahni~ يقول...

cabaran mendidik anak zaman sekarang bukannya mudah sebab contoh teladan yang baik tak banyak, kadang2 parent pun tak betoi tapi suruh anak jadi elok

sama-samalah kita bagi yang terbaik untuk spouse dan anak2