7.6.27

Komen CEO Petronas tentang kenaikan harga petroluem

Kelmarin aku baca komen Pengerusi Petronas nih. Walaupun harga petrol baik 30 sen (><20% ) tetapi kadar penjualan petroleum naik 20%. Aik! Naik suruh gomen penaik lagi harga? Bagiku mudah je nak bg puak2 ni rasa. Buatlah pertukaran jap. Sebulan pun cukup. Depa suma pakat dok kat rumah kita, pakai gaji kita & anak2 cam anak kita. Barulah depa tau.

Bukannya kita nak sgt berkereta ke tempat keje. Public transport tak cekap. Bila naik harga, compare ngan Jepun & UK. Depa lagi mahai. Bab public transport tak compare plak. Tak cite pasai cekapnya Bullet Train kat sana sampai org kat Penang pi keje kat KL naik ketapi je. Bagaimana cekapnya tube kat UK.

Apa tindakan kita sebagai pengguna? Terima saja? Nak berdemo tak berani, nanti kena belasah. Terjemahkan protes kita dlm PR kecil atau PRU 12 nanti

p/s: nasihat aku kpd gomen staff. Kalu korang nak komen sesuatu issue terutama yg menyentuh gomen, jgn sebut nama & jabatan hangpa. Nanti ada yg report memang kita kena tindakan tatertib. Tapi kalu puji depa tak pa. kalu dah betui2 berani silakan saja.

ليست هناك تعليقات: