12.10.26

catatan harian utk 3 hari

ط¨ط³ظ… ط§ظ„ظ„ظ‡ ط§ظ„ط±ط­ظ…ظ† ط§ظ„ط±ط­ظٹظ…

11/11/05 8.00 mlm Jamuan Raya my new Department. Biasa je. ucapan, lagu raya & plg best bab makan2 le.. gambor? cameraman agak sibuk hari ni tak sempat nak prosess. Nanti kalu siap aku uploadkan ke sini. Yg aku plg best speech my new bos ni. islamik content beb. Bos2 aku kat old department dulu tak sentuh pun bab2 islamik nih. Raya kerana telah sempurnakan puasa, kejayaan dia(jd big boss sini) atas anugerah Allah. Pergh.! respect habih wa cakap sama lu. Department ni plak jenis buat event semua guna pakatan. kawan tu masak ni, kawan ni bw mai ni dll. My old department buat event suma pakai catering. Biasa la kan. Lain padang lain belalang

12/11/05 pg pi BIMB buat saving acc my beloved bunaiya. Lama gak process dia till tengah hari. Ptg pi raya rumah PON. Aku & syg(wife) berkenaan sungguh cara dia hias rumah dia. Dapur dia, awning, lanskap dsbnya. nanti bila our new house siap next year(insya Allah) nak design better than him. Pi rumah AHS. Makan soto sup. Rumah punya la besor. 5-6 bijik keta bleh masuk. Tapi anak cuma 2 org je.. Karang bunga. Takpelah rezeki dia. My brother in law(yg kawin sama2 dulu pun takde zuriat lagi) . Kira bg aku ni patut sgt sujud syukur. Pi rumah my new bos. Anak 4. 1 male. Sopan. Keluar salam ngan kami. tapi yg pompuan kuar pakai t-shirt lengan sekerat. plg tua nak msk form 1 next year. pi plak rumah SIAH. nak sambut anak ketiga 2,3 bln lg. Anak murid aku & syg. hehehe. Confirm twin pregnant. moga dpt male. sblmni dua2 pompuan. tp yg pasti la ni aku susah nak jln lama2 kat rumah org. Bunaiya ni mudah meragam kalu tak dpt tidur. Rumah member plak dekat2. Takpelah. Next year k kot. dah umur 1 thn setengah dah..

13/11/05. pg pi raya rumah P C Mi. Then rumah Hasnor(member kamceng nih!) lunch kat sana. Ptg gi rumah C Nani(my wife friend). Open house. Ramai org. Ada la 1 twin boys aged 8 year. Syg cukup berkenaan. Tak duduk diam tapi taklah buas panjat sana sini. Aku yg dok sembang ngan ayah dia tahu la. Panjat pagar kat rumah. Takat jatuh lebam tu biasa la. Moga bunaiya kani nanti much bette than this boys. Amin. Pi plak rumah U Zul/K Salina. Memang betullah kata yg menyebut org bertaqwa tgk muka je hati rasa nyaman & tenteram. U Zul takde kat umah. Pi kursus kat Pulau Pangkor. # hari start this day. 3 muslimah & sorg muslimin. Tgk cara berpakaian pun dah islamik. Dgn adab sopan lagi. Maybe inilah yg dikatakan syurga yg disegerakan di dunia. Pastu plan g rumah Dr Bad. cancelled. Tak jwb phone. Pi rumah A Syim. Cancelled gak. Pi rumah K Syah. takde kat umah.blk terus rumah

glosari
karang bunga - mendapat anak lelaki & perempuan berturutan. tak kira sapa mai dulu

quote:
Barang siapa yang menghendaki kehidupan dunia dan perhiasannya nescaya Kami berikan pada mereka balasan pekerjaan mereka di dunia dengan sempurna dan mereka di dunia itu tidak akan dirugikan. Itulah orang-orang yang tidak memperolehi (nikmat) di akhirat kecuali neraka dan lenyaplah di akhirat itu apa yang telah mereka usahakan di dunia dan sia-sialah terhadap apa yang mereka kerjakan.
طµط¯ظ‚ ط§ظ„ظ„ظ‡ ط§ظ„ط¹ط²ظٹظ…

هناك تعليقان (2):

RojakBuah يقول...

assalamualaikum....woww...syooknyer JJCM.....jeles nyer...

CikNi يقول...

karang bunga? macam kami je.... heheheh hariz & sarah