2.2.27

Minyak Naik? Maka kita pun Naik Minyak

Anggaran belanja pas kenaikan harga minyak 20%
Sebelum Minyak keta seminggu RM30. So sebulan RM 120
Selepas Minyak keta seminggu RM36. So sebulan RM 142 >< 150


So akibat kenaikan harga minyak aku kena tambah lagi RM30 ringgit sebulan untuk duit minyak keta je. Ini hanya utk travel hantar syg pi mengajar.Aku ni kira bertuah coz dok kat semi urban. Kos sara hidup masa sederhana. Sewa rumah just RM280. Gaji aku naik tak sampai RM50. Gomen kumpulan sokongan katakan.

Paper hari ni dipetik sebagai AHLI ekonomi berkata, kenaikan harga runcit petrol dan diesel akan meningkatkan inflasi, tetapi hanya bagi tempoh jangka pendek.Mereka berpendapat, dalam jangka sederhana harga barangan akan kembali stabil berikutan kuasa pasaran.
Oii! Nak tipu org kampong blehlah. Kalu dah minyak naik suma naik. Apa yg tak guna minyak untuk bergerak?

هناك تعليقان (2):

ni gonchaq يقول...

bestnya hang spent rm30 je untuk petrol seminggu....

full tank mahu dekat rm80 dah
full tank cukup le seminggu

naik basikal lagi jimat tapi tak laratlah pulak

joe penang يقول...

best? Insya Allah.Nak buat lg best! bila wife dah sah jawatan nanti nak beli kancil.Nanti dia pi keje sendiri. saya plak pi keje naik cub cai je.Habih jimat...