20.11.26

Bagaimana Kita sambut tahun baru 2006 nanti?

Tahun 2005 kita batalkan suma sambutan menyambutnya kerana menghormati mangsa tsunami, Tahun 2006 adakah kita akan menyambutnya semula? Perlukah kita hormati mangsa banjir di Pantai Timur & Utara Semenanjung?

Yang pasti setiap kali menyambutnya banyak yang akan habih. Duit banyak habih untuk bunga api(tak sampai belasan ribu tak sah) cam kat Dataran Merdeka & Padang Kota Lama. So takyah sambut tahun baru lah ye.. So kerajaan bleh guna wang tu untuk beri bantuan pada mangsa banjir.

  MAS juga boleh menderma.RM1 juta (jual balik lukisan RM1.5 juta tuh) & RM200 ribu (bagi gaji kat Chris Andrews RM50 ribu sebulan dah la ye..) kepada mangsa2 banjir. Yang tu pun bleh menaikkan imej korporat mereka kan?


p/s: Masa heboh warganegara China kena ketok ketampi Malaysia minta maaf kat China. Bila warga China tukar jadi warga melayu Malaysia nak minta maaf kat sapa plak?

  

هناك تعليقان (2):

entahlah يقول...

Mestilah kena belanja sampai beribu2 kalau tak... tak ngam kejap aje bunga api tu menyala tak de 'thrill'....org sekarang kan hidup kena bergaya walaupun berhutang!

Membazir namanya kan...ikutkan hati RM 7 boleh beli sekor ayam dan boleh jamu sekeluarga tak dapat isi lauk pun jadilah kita hirup tak cukup nasi kerakpun jadilah cicah/celup dlm lauk macam biskut marie dgn air teh.

Kalaulah m'sia ada pemimpin yang cukup jimat cermat dan amanah pada diri, keluarga, masyarakat dan Tuhan nescaya selamatlah negara dan rakyat. Beringat sebelum kena bila dah kena mengeluh panjang padahal itu semua akibat nafsu sendiri...inilah dinamakan 'insan' ada sifat lupa!

CikNi يقول...

semalam baru dapat ilham untuk komen entry ini

tsunami tu ribu-ribu dan ribu-ribu orang yang terkorban

banjir kat 4 states tu tak sampai puluh pun korban

tak masuk scope tak boleh celebrate new year

pergi quamullail lagi bagus kan