13.11.26

Perlukah blog ni mencapai tahap hits?

Terima kasih kepada entahlah yg beri komen. Cuma bagi saya tak kisahlah ada org nak komen ke tak. Yg penting ada gak org yg sampai & jengah2 kat sini. Nak jadi hits? Banyak komen? Boleh! tapi saya kena la focus kat cite2 merapu, lawak atau ade ringan ckit2. Tapi bagi saya, saya rasa benda tu tak perlulah dishare. Silalah jengok ke blog2 yg lain. Saya serius? Tidaklah.Kekadang merapu gak.

Sebelum ni saya mskkan entry ringan2 ada gak org yg komen. Bila mula serius maka tiada yg komen. Takpelah kalu hanya memblog (baca je). Kan

Ditakdirkan tiada siapa menjengah blog nih(kecuali owner dia je) saya tak kisah. Yg penting (rasanya) bagi saya dah berdakwah dengan kemampuan saya nih. Jangan tanya asyik aku je yg dakwah org lain dak, aku gagal menarik org lain(sebab tiada komen?). Ahirat nanti Allah tak tanya sama ada hang berjaya atau tidak, Dia akan tanya ada tak hang dakwah pd org. Moga usaha yg sedikit ni mendapat ganjaran keredhaan Allah. Insya Allah

Rasulullah bersabda : Jadilah orang yang mengajar, atau orang yang belajar, atau jadi orang yang mendengar atau hanya orang yang suka akan ilmu. Dan janganlah menjadi yang selainnya.



Baik buruk semua dari Allah. Cuma kita yg memilihnya. Wallahua'lam.

هناك 4 تعليقات:

CikNi يقول...

dah tukar baju! lama dah tak masuk sini- cuti blk kpg

Kadang2 rasa tak sesuai nak komen or mebbe donno what to comment

entahlah يقول...

joe,

bukan tu maksud saya..saya cakap sekadar nak memeriahkan suasana itu aje janganlah sampai nak siarkan nama saya kaat artikel tu malu aaa nanti org cari saya susah

baguslah niat nak berdakwah teruskan kadang2 kita terlupa apa yang telah kita belajar masa dulu2 jadi ingat mengingati cukup penting

kadang2 bila kita buat sesuatu kena ada objektif jadi amat bagus jika kita sama2 dapat komen dan bertukar2 pendapat tentang ilmu etc(bukannya samapi nak dapat hits tu dah jauh pulak) jadi tajuk dan isi memang penting tapi kalau sekadar baca dan tak bagi komen bukannya salah pun kan?

btw saya memang suka colour ni sesuai mata memandang taklah sakit sangat hijau lagi bagus sebab menjadi ubat kalau kabur2 etc selalulah pandang benda hijau

CikNi يقول...

sebelum hang marah, aku nak minta maaf dulu.......

RojakBuah يقول...

kena ada pesan memesan, ingat-mengingati, psl manusia(mcm kawe) cepat lupaa, lalai, leka, alfa....so kena prangat sikit..