12.11.26

Kes tahanan dibogel

- Mula dikatakan rakyat China diarah berbogel. Lalu sorang Menteri pi la ke China mintak maaf. Pas tu siap nasihat Imigresen/Polis berilah layanan berhemah kpd pelancong terutama dr China. Apsal tak siasat dulu? Kan hanya baru dakwaan? Yang pelik semua akhbar highlightkan isu nih. Biarlah siasatan(harap2 telus) dibuat dulu.



- Kemudian dikatakan pompuan melayu plak?padahal kalu tgk gambar(sapa yg tgk je termasuklah aku!) Rasanya takde melayu yg kaler camtu.


- Apsal dedahkan nama & wajah konstabel wanita Melayu tu?
Patutnya jgn la dedah cam tahanan tu dulu. Kesian org melayu. Apsal depa tak bela cam kes kat Zouk & Jeslina dulu?



- Kes ketuk ketampi. apsal tak disuruh pompuan tu mengadap sel & bukan konstabel tu? Rasa dari tengok kemaluan(depan) org baik tgk dubur. Nakasone /Mid Man/ Matsuhita/ Mid Din/ Dolah Zin bagi lah fatwa.  Itupun kalu dikatakan darurat



bagi aku la isu ni menunjukkan kita mudah melatah, tidak peka tang maruah rakyat (bangsa) & tak berani nak ulas

(Ingatlah) tatkala pemuda-pemuda itu mencari tempat berlindung ke dalam gua lalu mereka berdoa: " Wahai Tuhan kami berikanlah rahmat kepada kami dari sisi-Mu dan sempurnakanlah bagi kami petunjuk yang lurus dalam urusan kami (ini)". Al-Kahfi,18:10/i

هناك تعليق واحد:

entahlah يقول...

Joe,

itulah yang saya selalu perhati dari dulu sampai sekarang.

kalau org tu bersikap rasional dan ada tahap kematangan tinggi selalunya tak mudah terburu2 terus melompat buat rumusan tergesa2 lepas tu buat plan of action secara membabi buta

jadi kesimpulannya 'there are 2 sides to each and every story'...selalulah pegang konsep ini sampai bila2

jangan dengar satu pihak bila buat judgement/perhitungan fikir habis2 sebelum buat keputusan jangan terburu2 sekarang tengok realitynya belum siasat dah gelabah hantar wakil ke china very unnecessary kan dah ada konsulat china kat kl pergi situ dah elok dah